آخرین اخبار
کد مطلب: 81177
در نخستين گفت‌وگوي تفصيلي جانشين فرمانده هوافضاي سپاه تشريح شد
ماجراي مذاکرات موشکي با چين در تايلند/ توانمندسازي موشکي جزء اقدامات دائمي ماست/ برخورداري مقاومت از موشک‌هاي کلاس فاتح/ هدف؛ فتح مدار ۳۶ هزار کيلومتري در فضا
تاریخ انتشار : 1393/08/21 12:00:59
نمایش : 1488
جانشين فرمانده هوافضاي سپاه گفت: مقاومت مي‌تواند با موشک‌هاي خود، تمام اهداف را از جنوب و شمال سرزمين‌هاي اشغالي مورد تهاجم قرار دهد.

به گزارش سلام لردگان به نقل از خبرگزاري فارس- روزي که وارد اولين هسته موشکي سپاه شدند، فکرش را هم نمي‌کردند که روزي بُرد موشک‌هايشان به چند صد کيلومتر برسد اما حالا براي فتح مدارهاي 36هزار کيلومتري در فضا برنامه‌ريزي مي‌کنند.

سردار موسوي در گفتگو با ويژه‌نامه «قيام سجيل‌ها» (ويژه سي‌امين سال اقتدار موشکي و سومين سالگرد شهادت شهيد حسن طهراني مقدم) از روزهاي ورود موشک‌هاي جديد در پايان جنگ به يگان موشکي سپاه مي‌گويد و  اينکه چطور اين راه اقتدار 30 ساله طي شد و حالا اگر مقاومت منطقه در مقابل اسرائيل قد علم مي کند مديون کجاست.

متن زير اولين گفتگوي سردار سيد مجيد موسوي جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه است.

***

سردار موسوي در ابتداي اين گفتگو با اشاره به برخي مقاطع تاريخي تشکيل يگان موشکي سپاه در سالهاي دفاع مقدس ازجمله همکاري با کشورهايي نظير کره شمالي و چين در پي عدم ادامه همکاري ليبي با ايران گفت: به واسطه مراوداتي با کشورهاي ديگر مثل کره شمالي صورت گرفت، ما توانستيم عقبه تامين سلاح موشکي مان را هم با کشور کره ببنديم و عملا توانستيم يک حجم قابل توجهي از موشک‌ها را از منبع ديگري بياوريم که دستمان -به تعبيري- زير ساتور ليبيايي‌ها نباشد و يک مسير جديد براي تامين موشکي فراهم شد.

وي افزود: البته در همان دوران دفاع مقدس تلاشي هم براي تامين سلاح دقيق‌تر و توسعه ظرفيت موشکي انجام گرفته بود.

تيم مذاکره کننده ايران در کره شمالي؛ شهيدان طهراني مقدم و شفيع زاده و سرداران رفيق دوست و وحيددستجردي در اين تيم حضور داشتند

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه با بيان اينکه اين مذاکرات در زمان خودش نتيجه بخش بود و معامله هم انجام گرفت، اظهار داشت: در آن مقطع، موازنه قدرت در سطع جهاني بين دو کشور شوروي و امريکا تنظيم مي‌شد و چين کشور قدرتمندي به مفهوم نظامي نبود که بخواهد محلي از اعراب داشته باشد. از طرف ديگر چون اين کشور در کانون مديريت دو بلوک شرق و غرب عمل مي‌کرد، به نظر مي‌رسيد تلاشش بر اين بود که در اين عرصه ورود کند اما بدون دادن هزينه و بدون ايجاد زمينه‌اي براي پاسخگويي در جنگ.

* تحويل و واگذاري موشک‌هاي چيني به بعد از جنگ کشيد

موسوي خاطرنشان کرد: اين موشک‌ها مي‌توانست تاثير اساسي در جنگ داشته باشد و معمولا کشورها هم سعي نمي‌کردند در اين موضوع به نحوي عمل کنند که احيانا در قبال افکار جهاني و خاصه فشارهاي دو بلوک قدرتمند آن موقع، پاسخگو باشند.

وي ادامه داد: براي مثال، مذاکرات سياسي و قطعي شدن  قرارداد تامين سلاح «تندر69» که چيني‌ها به آن «B610» مي‌گفتند، در همان سال‌هاي جنگ انجام شد اما تحويل و واگذاري موشک‌ها به بعد از جنگ کشيد و عملا در سال‌هاي جنگ، اين امکان براي ما فراهم نشد که از اين موشک -که مي توانست موازنه جنگ شهرها را به شکل اساسي‌تري تحت تاثير قرار بدهد و شايد مسير جنگ را تغيير مي‌داد- استفاده کنيم. اين موشک در سال 69 وارد سازمان موشکي ما شد و براي همين هم اسم آن را «تندر 69» گذاشتيم.

* مذاکرات موشکي با چين در تايلند

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه با اشاره به محل اين مذاکرات گفت: مذاکرات در تايلند انجام شد و مسئوليت مذاکرات هم با وزارت سپاه بود. افرادي نظير سردار وحيددستجردي جزو عناصر اصلي اين معامله و قرارداد بود و شهيد مقدم هم در اين مذاکرات حضور داشت.

موسوي ادامه داد: جالب اينجاست که سفر به تايلند بار منفي هم داشت. اين کشور به لحاظ اجتماعي، کشوري منفي تلقي مي‌شود که مسائل خاص خودش را دارد. آن موقع در دوران جنگ هر کسي به تايلند يا رژيم صهيونيستي مي‌رفت، پاسپورت و گذرنامه‌اش را مي‌گرفتند و باطل مي‌کردند. اما اقتضاي جنگ اين بود که با همه اين مسائل، اين مذاکرات محرمانه بماند. از طرف ديگر، براي چيني‌ها هم اين موضوع مهم بود که مذاکرات در تايلند انجام شود.

وي افزود: ايام ماه مبارک رمضان بود و شهيد مقدم شبهاي قدرش را در تايلند گذراند. اما برکتش اين بود که بعد از جنگ، يک سلاح دقيق و به‌روز که جزو تسليحات مطرح دنيا بود، وارد سازمان موشکي شد که بعدها پايه فعاليت‌هاي توسعه‌اي و علمي ما در ادامه کار قرار گرفت.

* هدف خريد موشک «تندر69» زدن بغداد بود

موسوي درخصوص ويژگي‌هاي موشک تندر69، هدف از خريد اين موشک را «زدن شهر بغداد» عنوان کرد و گفت: در ابتداي قرارداد، بُرد اين موشک 125 کيلومتر بود اما به جهت نياز عملياتي ما، روي بُرد 150 کيلومتر توافق کرديم و قرار داد بسته شد که دقتي هم زير 250 متر داشت.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تصريح کرد: تفاوت عمده اين موشک با اسکاد در دقت آن بود چون سامانه‌هاي دقيق ناوبري و هدايت کنترل روي آن قرار داشت. ضمن اينکه بالاخره نگراني‌هايي هم در همان مقطع در تامين سلاح از يک کشور تنها وجود داشت. براي همين بايد سورس‌هاي متعدد و منابع موازي مي‌داشتيم که بعدا دچار آن اشکالي که ليبيايي‌ها بوجود آوردند، نشويم.

* عراق با موشک‌هاي 300 کيلومتري هم نتوانست دست بالا داشته باشد

موسوي در بخش ديگري از اين گفتگو اظهار داشت: جنگ بعد از 31 فروردين 67 -که آخرين موشک ايران به سمت عراق شليک شد- و حتي پس از پذيرش قطعنامه توسط ايران، ادامه پيدا کرد اما عمليات موشکي متوقف شد.

وي افزود: عراق اگرچه به موشک‌هاي با بُرد بيش از 300 کيلومتر با نام «الحسين» دست پيدا کرد اما نتوانست دست بالا را داشته باشد. براي همين آنها پذيرفتند که در 31/1/67 دست از جنگ شهرها بردارند و در صحنه زميني با ما درگير باشند. اين مقطع، دوراني است که پرسنل موشکي به ماموريت‌هاي زميني رفتند و حتي برخي از آنها شهيد، اسير و يا مجروح شدند.

* طهراني‌مقدم از آبرويش مايه گذاشت

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه با اشاره به توسعه يگان موشکي بعد از جنگ اظهار داشت: با پايان جنگ، به نوعي وزن‌کشي شد که ببينيم هر يگان و هر سيستم سلاح، چقدر در صحنه جنگ اثرگذار بوده است. البته نقش فرماندهان و مسئولين هم براي جا انداختن اهميت موضوع، تاثير داشت و شايد اينجا بتوان نقش شهيد طهراني مقدم را بيشتر احساس کرد.

موسوي ادامه داد: ايده‌هاي او از جهت تاثيرات فکري و نوع نگاه بلندي که داشت، مورد قبول همه مسئولين بود و با وجود آنکه بالاخره پايان جنگ يعني دوره بازسازي و برگشت به يک وضعيت آرامش و سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي غيرنظامي، اما چون حسن آقا شخصيت کاريزمايي بود، تاثير رواني جدي مي‌توانست در مخاطبينش ايجاد کند. او براي پذيرش توانمندي موشکي به عنوان يک مولفه مؤثر در تامين امنيت کشور، از آبروي خودش مايه گذاشت.

موسوي خاطرنشان کرد: البته از حق نگذريم، آقاي رفيق دوست هم در اين موضوع نقش مهم و اساسي داشتند. بالاخره زيرساخت‌هاي شکل‌گيري صنعت موشکي را اين بزرگوار در وزارت سپاه ايجاد کرد.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه افزود: از طرف ديگر، صرفا ما در موضوع نظامي دچار اختلال نشده بوديم، کشور به لحاظ اقتصادي هم تحت فشار جدي بود اما با همه اين اوصاف، شهيد مقدم توانست مسيري را باز کند که در کنار اين شرايط، بخش دفاع موشکي، يک نقطه شاخص محسوب شود.

وي اظهار داشت: امروز اگر پيشرفتي حاصل شده و ما حتي وارد موضوعات فضايي و سامانه‌هاي با سطح تکنولوژي بالا شده‌ايم، مرهون همان حرکتي است که آن موقع با اين شکل ايجاد شد و در کنار همه محدوديت‌هاي اقتصادي، تجاري و بازرگاني، ريشه‌هاي خوبي در سپاه و بعد هم در وزرات دفاع شکل گرفت.

* سه‌گانه موشکي سپاه در جنگ

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه ادامه داد: يک مقداري که جلو رفتيم ديديم که نه مثل اينکه اين سازمان، به تعبير خود شهيد مقدم مانند گلداني است که ظرف اين حجم امکانات و تجهيزات نيست لذا ابتداً گروه هاي ديگري شکل گرفت.

موسوي تصريح کرد: در واقع همين لفظ يگان موشکي که الان هم مي‌گوييم، 3 مجموعه را مديريت مي‌کرد؛ مجموعه موشک‌هاي تُندر، سوخت جامد و موشک‌هاي اسکاد. اين 3 مجموعه، شاکله مجموعه فرماندهي موشکي در آن مقطع بود.

* شهيد مقدم مي‌گفت ما بايد ابزار قدرت حضرت مهدي(عج) را تامين کنيم

وي با بيان اينکه راهبرد شهيد مقدم يک راهبرد بلند مدت و با يک نگاه آرماني بود، گفت: شايد نقطه روشن اين تفکر راهبردي، برداشت‌هاي درستي بود که از نگاه حضرت امام(ره) و حضرت آقا داشت. اگر امروز افق‌هاي ديد حضرت آقا افق‌هايي در سطح جهان است و بشريت را مورد توجه قرار مي دهند و يا تمدن اسلامي را مطرح مي‌کنند و يا حضرت امام(ره) اين انقلاب را زمينه‌ساز انقلاب جهاني حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرج شريف) مي‌دانستند، شهيد مقدم هم با چنين نگرشي موضوعات را دنبال مي‌کرد.

وي افزود: شهيد مقدم مي‌گفت که اين ابزار، ابزار ولايت است و ما بايد زمينه‌ساز ظهور حضرت مهدي (عجل الله تعالي فرجه‌الشريف) باشيم و ابزار قدرت حضرت را تامين کنيم.

* پروژ‌ه‌هايي که براي ضربه به اسرائيل آزمايش شد

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تاکيد کرد: او استکبار را به عنوان جبهه مقابل انقلاب اسلامي مي‌ديد و رژيم صهيونيستي را به عنوان ولد نامشروع آنها و مي‌گفت در مقابله با استکبار بايد بتوانيم در اولين اقدام عملياتي، به رژيم صهيونيستي ضربه وارد کنيم.

وي ادامه داد: پروژه‌هايي هم که داشت، ژول‌ورني و فقط طرح اتود شده روي کاغذ نبود. اينها روي زمين آمد و آزمايش شد و دشمن هم پيامش را گرفت. ما مدارکي داريم که دشمنان اعلام کرده بودند که جمهوري اسلامي به شيوه‌هايي دست پيدا کرده که بايد نگران بود.

* زدن رژيم صهيونيستي آرزوي حاج حسن بود

موسوي با بيان اينکه سردار طهراني مقدم سازمان رزم را هم به يک سمتي بُرد که محدود نشود به اينکه دشمنان ما همين دشمنان پيراموني هستند، گفت: ما براي مقابله با تهديدات بايد همه حواشي خودمان را در بُرد مطمئنه داشته باشيم تا هر هدفي که به عنوان نقطه تهديد ما  مطرح مي‌شود، مورد اصابت قرار بدهيم.

وي تاکيد کرد: اما نقطه آرماني در کف انتظارات حسن آقا، زدن رژيم صهيونيستي بود که حتما بايد مورد تهاجم قرار بگيرد. خودش را هم در اين مسيرها درگير مي‌کرد. اين نبود که امري را بگويد و فعلي را انتظار داشته باشد که خودش در آن نقشي نداشته باشد. اگر لازم بود از جهت علمي ورود کند، ورود مي‌کرد.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه گفت: شما اگر سالهاي آخر عمر شريف ايشان را با زماني که در مجموعه نيرو فرماندهي مي‌کرد، مقايسه کنيد، با هم متفاوت است. اينجا چهره علمي حسن آقا بر چهره مديريتي‌اش غالب است. اين نبود که به عنوان يک خريدار و مطالبه کننده، صرفا در ساختمان شيک و خوش رنگ و لعاب بنشيند و انتظار داشته باشد ديگران برايش کار کنند.

* براي درگيري با رژيم صهيونيستي موشک‌هاي 2هزار کيلومتري کفايت مي‌کند

موسوي در بخش ديگري از اين گفتگو به وضعيت فعلي توان موشکي سپاه اشاره و تصريح کرد: واقعيت اين است که ما در حوزه دفاعي و تسليحات دفاع موشکي با توجه به تدابير موکدي که از جهت بُرد و دقت داريم، در اوج هستيم.

وي ادامه داد: امروز مراکز صنعت موشکي ما يا مراکزي مثل جهاد نيرو به چنان ظرفيت و قابليت‌هايي رسيده‌اند که شما متناسب با نياز و خواسته‌هايي که داريد، آنجا محصول تحويل مي‌گيريد.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تاکيد کرد: ما هيچگاه متوقف نشديم. اگر از جهت بُرد، فرمانده معظم کل قوا براي ما يک حدي گذاشته‌اند، فرض بر اينست که دشمن اصلي ما رژيم صهيونيستي است و اگر قرار باشد ما درگيري داشته باشيم درحدود بُردهاي 2هزار کيلومتر کفايت مي‌کند اما در حوزه‌هاي ديگر، توانمندسازي‌ها و اثربخشي‌ها و تاکتيکي کردن سامانه‌ها جزو اقدامات دائمي ماست.

موشک سوخت جامد سجيل؛ يکي از موشک‌هاي 2هزار کيلومتري ايران

* محدوديت برد موشک‌ها و قدم گذاشتن طهراني‌مقدم در «راه روشن»

موسوي خاطرنشان کرد: وقتي در حوزه بُرد، محدوديت‌هايي ايجاد شد، شهيد مقدم براي اينکه اين مسير کماکان رو به جلو باشد و ارتباط با دانش روز دنيا قطع نشود، مسير فضايي را انتخاب کرد و ابتدا پژوهشکده فضايي و بعد هم سازمان جهاد سپاه با ماموريت ساخت حامل ماهواره‌هاي کلاس سوخت جامد شکل گرفت. اين مسير، همان مسيري بود که حضرت آقا از آن به نام «راه روشن» ياد مي‌کنند.

وي درخصوص سختي ورود به موضوعات فضايي گفت: در اينجا قرار است ماهواره‌اي را در فضا قرار بدهيد که از جهت قيمت و ارزش بسيار گران و پرهزينه است لذا استانداردها بالاتر مي‌رود.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه ادامه داد: کار در حوزه دقت افزايي موشک‌ها و حامل ماهواره انجام گرفت و در زمينه تجهيزاتي هم نياز به سامانه‌هايي بود که بتواند علاوه بر هدايت و اصلاح مسير طولي موشک، رول موشک را با تراسترهاي کم پيشران کوچک تامين کند که اينها زمينه‌هاي جديد و نويي در مجموعه فعاليت‌هاي موشکي در آن دوره بود.

* ورود شهيد مقدم به حوزه ماهواره‌برهاي سوخت جامد

موسوي افزود: اين حرکت در جهادخودکفايي سپاه با عنايت فرمانده کل سپاه و تاييد حضرت آقا، با مديريت مستقيم خود شهيد مقدم انجام گرفت که با صنعت متفاوت بود. صنعت در حوزه سوخت مايع وارد عرصه فضا شده بود اما شهيد مقدم در عرصه سوخت جامد ورود به اين موضوع کرد.

وي در خصوص تفاوت اين دو حوزه گفت: تفاوت در نوع پيشران‌هاست. هر کدام از پيشران‌ها علم و دانش خاص خود را دارد. اينجا کار در ظاهر از لحاظ اجزا ساده‌تر است اما پيچيدگي‌هايش در ترکيب سوخت و مواد سوختي بود. استفاده از سوخت جامد کمک مي‌کند به اينکه شما با سامانه‌هاي فضايي و حامل ماهواره‌هاي کوچک‌تر، محموله‌هاي سنگين‌تري را در فضا قرار بدهيد.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تصريح کرد: با توجه به محدوديت‌ها و ملاحظات فني که ما در کشور داريم، شايد براي لايه‌هاي فراتر از لايه پايين مدار که لايه‌هاي مِئو و ژِئو مي‌شود، اين محصول کارآمدتر است و مي‌تواند ما را زودتر به موفقيت برساند.

* هدف‌گذاري شهيد مقدم رسيدن به مدار ژئو بود

وي اظهار داشت: در واقع ما در فضا با 3 لايه روبرو هستيم. لايه لِئو که لايه کوتاه است و موشک سفير ما ماهواره اميد را در آن مدار قرار داد تا ما وارد باشگاه فضايي شويم. لايه مئو لايه مياني جو است که ارتفاع مشخصي دارد و براي ماهواره‌هايي است که تعيين مختصات مي‌کنند، عکس‌برداري هوايي و به نوعي تصويربرداري از سطح زمين و پردازش داده‌هاي سطح زمين را انجام مي‌دهند. لايه ژئو هم بالاترين مدارست که تقريبا 36هزار کيلومتر است. در اين ارتفاع، ماهواره‌هاي مخابراتي يا راديو تلويزيوني قرار مي‌گيرند که سطح پوشش بيشتري را ايجاد مي‌کنند.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تاکيد کرد: هدف گذاري شهيد مقدم، رسيدن به حامل ماهواره‌هايي براي رسيدن به مدار ژئو بود که بتواند بالاترين سطح از حامل ماهواره‌ها را داشته باشد.

* همراهي سوريه در اجراي استراتژي موشکي ايران در منطقه

موسوي در ادامه به موضوع کمک‌هاي نظامي ايران به گروه‌هاي مقاومت در منطقه خصوصا حزب الله لبنان و مقاومت فلسطيني در حوزه موشکي اشاره و تصريح کرد: سياست‌هاي جمهوري اسلامي در حمايت از نيروهاي مقاومت و جبهه مقاومت، توانمندسازي آنها براي ساخت و توليد محصولات خودشان است. يعني ما به جاي اينکه بياييم قلاب ماهي‌گيري به آنها بدهيم، از بتدا تصور اين بود که بايد ماهي‌گيري و توانمندي ساخت را به آنها آموزش بدهيم.

وي افزود: اين استراتژي در موضوع موشکي پيش رفت. البته شايد يکي از نقاط قوت در پياده سازي اين استراتژي و راهبرد هم همراهي کشور سوريه در مجاورت مجموعه‌هاي مقاومت در لبنان و فلسطين بود که توانست پل خوبي براي اين موضوع باشد.

* اعزام متخصص و تامين اجزا براي موشک‌سازي گروه‌هاي مقاومت

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه ادامه داد:‌ شايد امروز تمام مسائلي که سر مردم و دولت سوريه آمده است به واسطه حمايت‌ها و نقشي است که اين کشور در ايجاد اين ارتباط تنگاتنگ و تقويت جبهه مقاومت از خود نشان داد اما اساسا جمهوري اسلامي از زماني که براي اين هدف، برنامه‌ريزي کرد، مبناي کار بر اين بود که با اعزام مستشار و متخصص و دادن آموزش‌ها و تامين اجزا و اقلام مرتبط، اين توانمندسازي در آنجا بومي شود و نتيجه کار هم آن شد که شما در جنگ‌هاي متعدد با رژيم اشغالگر قدس شاهد بوديد.

* رژيم صهيونيستي طعم تلخ ضربات موشکي حاج حسن را چشيد

موسوي با بيان اينکه رژيم صهيونيستي طعم تلخ ضربات موشکي را در جنگ‌هاي 33 روزه، 22 روزه، 8 روزه و 50 روزه اخير چشيد، اظهار داشت: باني اساسي اين حرکت، شهيد مقدم بود که صنايع مرتبط را حمايت و کمک کرد تا هم حزب‌الله و هم فلسطيني‌ها، در فاصله زماني کم، همه توانمندي‌هاي لازم را براي ساخت و توليد و به کارگيري سامانه‌ها داشته باشند.

وي افزود: البته قدر و منزلت سامانه‌هاي موشکي هم براي آنها کاملا در اين درگيري‌ها مشخص شد، تاثيرگذاري موشک‌ها در صحنه نبرد از عناصر اصلي بود که آنها را متقاعد و علاقمند کرد به اينکه اگر قرار است در بخش هايي توسعه داشته باشند و ظرفيت افزايي کنند، نقطه شاخص و کليدي آن، همين سامانه‌هاي موشکي باشد.

* توانمندي گروه‌هاي مقاومت در عمليات موشکي گسترده در کلاس «فاتح»

موسوي درخصوص توان راکتي و موشکي گروه‌هاي مقاومت گفت: آنها از جهت بُرد موشک مي‌توانند با آنچه که تا الان در اختيار دارند، تمام اهداف را چه از منطقه جنوبي و چه از منطقه شمالي سرزمين‌هاي اشغالي مورد تهاجم قرار بدهند.

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه تاکيد کرد: آنها امروز بنا بر آنچه اعلام شده، توانمندي عمليات موشکي تا کلاس موشک‌هاي «فاتح» را به صورت کاملا گسترده و البته پنهان در آن مجموعه دارند که بکارگيري مي‌شود و سازماندهي شده است.

لحظه شليک موشک بالستيک فاتح (دقيق‌ترين موشک ايراني)

* جاي پاي شهيد مقدم را در جنگ 33 روزه و جنگ‌هاي غزه مي‌بينيم

جانشين فرمانده نيروي هوافضاي سپاه خاطرنشان کرد: اينکه شما باز هم جاي پاي شهيد مقدم را در جنگ 33 روزه و يا رد جنگ‌هاي غزه مي بينيد، مؤيد اين است که بُعد جغرافيايي براي شهيد مقدم معنا و مفهوم نداشت. نگاهش انقلاب اسلامي و پياده‌سازي آرمان‌هاي امام(ره) و حمايت از مستضعفين بود.

وي افزود: اين نوع نگاه در هر نقطه‌اي به يک توانمندي تبديل شده که اين توانمندي، تاريخ‌ساز مي‌شود. جنگ‌هاي 33 روزه لبنان و نبردهاي غزه، ابهت يک ارتش بلامنازع در منطقه که براي خودش مدعي بود را شکست.

موسوي در پايان اظهار داشت: تکرار آن هم براي رژيم صهيونيستي جز ندامت چيزي نداشته است. در هر مرحله‌اي هم که ورود کرده، باز شاهد هستيم که اين صحنه با توان موشکي حزب‌الله و فلسطيني‌ها تغيير کرده و به نوعي محل ندامت، سرشکستگي و خاري صهيونيست‌ها شده است.

انتهاي پيام/

 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس